GESCHIEDENIS

Vader De Kuiper maakte reeds in 1971 op maat gemaakte frituurovens in zijn atelier aan de Drechtdijk in Uithoorn. Het zou niet lang duren eer zijn 2 zonen Kees en Jan De Kuiper bij hun vader gingen meewerken. Beide zonen begonnen onderaan de ladder en moesten van de stichtende vader alle stadia in het productieproces doorlopen om zo alle knepen onder de knie te krijgen. 

Na de overname van het bedrijf door zonen Kees en Jan werd een nieuw bedrijfspand op grotere schaal gebouwd in Vrouwenakker.

De Kuiper Horeca kende een gestage internationale groei. De merknaam ORANDA zag het levenslicht en werd een begrip bij de professionele frituuruitbaters die kwaliteit en design hoog in het vaandel dragen. 

Na 30 jaar hard werken aan dit succesverhaal vonden Kees en Jan de tijd gekomen om het rustiger aan te doen via de inbreng van Co Verlaan en Hendrik Jan Kamphof. Om de positie van innovatieve en betrouwbare leverancier in de toekomst te waarborgen en verder uit te breiden werd de strategische keuze gemaakt om als zelfstandig bedrijf onderdeel te worden van de DUCATE GROUP, wat staat voor Dutch Catering Equipment. Door de stijgende vraag naar ORANDA frituurinstallaties werd in 2020 intrek genomen in een nog grotere productiehal in Woerden om de vereiste verhoging van de productiecapaciteit mogelijk te maken.